Kopping

En effektiv behandling

Kopping er en metode som benytter undertrykk til å bedre sirkulasjonen mellom hud og muskulatur, og hjelper i prosessen med å drenere avfalllsstoffer ut av kroppen. Behandlingen benyttes ved alle typer muskelsmerter, forbedrer restitusjon etter hard trening/ konkurranse, og har bl.a. vært hyppig brukt av Michael Phelps og Petter Northug. Kopping vil kunne redusere smerte i nakke, skulder, rygg, hodet og triggerpunkter.

Forskning viser at kopping har effekt ved bl.a. nakkesmerter og korsryggsmerter, dette er oppsummert i en analyse gjort av Rozenfield med flere, publisert i 2015.

Kopping brukes gjerne som støtte til andre behandlingsformer, som f.eks. refleksologi/ soneterapi, laserterapi, klassisk akupunktur og massasje.

*Pasienter med blødningsforstyrrelser, sukkersyke, kreft eller gravide behandles ikke. Man unngår også pasienter med alvorlige psykiske lidelser eller som er i psykisk ubalanse. Alvorlige hjertesyke og andre pasienter med dårlig allmenntilstand må vurderes av lege før behandling.